Publikováno

Jak nosit kapesní hodinky? | How to wear a pocket watch?

Kapesní hodinky se běžně nosily upevněné na řetízku. Velmi elegantně působí dvojitý řetízek stylu Albert s jedním koncem pro hodinky a druhým nejčastěji pro medailon s fotografií. Oba typy se nejčastěji nosily upevněné v knoflíkové dírce u vesty a chránily tak hodinky před spadnutím na zem a udržovaly je ve správné poloze.

The traditional way to wear a pocket watch is attached to a chain. The elegant way to do so is with an double watch chain “Albert” (one chain for watches, other for pendant with photography, sometimes you also see a single watch chain. In either case, they are traditionally attached on a vest through a specific vertical buttonhole. Chain helps to protect watches from falling to floor and keep them in correct position.

Běžný řetízek se závěsem | Albert Chain with Fob

Běžný řetízek má na jedné straně kroužek pro upevnění do knoflíkové dírky ve vestě a na druhém konci karabinku pro zavěšení hodinek. Nejlépe se hodí pro vesty s jednou řadou knoflíků.

The standard watch chain has a keeper (Fob) on one end, and the watch on the other end. It is designed so you can put the keeper through a buttonhole before you button the waistcoat. This only works well with single breasted waistcoats.

Řetízek dvojitý se závěsem | Double Albert Chain with Fob

Pokud chcete působit opravdu mimořádně, je tento řetízek nejlepší volbou, zvláště pokud nosíte vestu s dvěmi řadami knoflíků. Řetízek má dva konce, uprostřed mívá zavěšenou ozdobu. Manžel anglické královny Viktorie tento šperk nosil nejvíce a proto je také po něm pojmenováván.

To make your watch really stand out, an Albert Chain will do the trick, especially if you wear a double breasted waistcoat. It is a double-ended chain with a decorative middle element. Victoria’s Queen of England husband had these chains put through a vertical buttonhole on his waistcoat and it hung beautifully. From that point in time, it became known as Double Albert Chain.

Šatlén | Panel Ribbon Chain

Opomíjeným šperkem bývají hodinkové šatlény. Mívaly podobu zdobených kovových nebo látkových pásků, jež volně visely z kapsy ven a umožňovaly majiteli snadné vyjmutí hodinek. Původně se jednalo o praktický doplněk dámského oděvu, na který si ženy kromě hodinek upínaly různé pracovní pomůcky.

Panel Ribbon Chains are a bit forgotten these days. Usually made of decorated metals or fabric was used as pendant, which hangs out of the vest pocket. Taking watch out of the pocket was much easier.

Kde koupit řetízek na kapesní hodinky? | Where to buy pocket watch chain?

V CLOCK GALLERY máme vždy několik řetízků na skladě. Vybírat můžete z kovových postříbřených, pozlacených, stříbrných nebo zlatých.

You will find a pocket watch chains at CLOCK GALLERY. You can choose from metal, double, silver and gold ones.

CLOCK GALLERY s.r.o.
IČ: 081 77 341
Mozarteum, Jungmannova 748/30,
110 00 Praha – Staré Město

E-mail | info@clockgallery.cz
Facebook | fb.com/clockgallery.cz
Messenger | m.me/clockgallery.cz
Instagram | @clock_gallery
Please follow and like us:

8 komentářů u „Jak nosit kapesní hodinky? | How to wear a pocket watch?

  1. Míváte na prodejně i řetízky double albert, které jsou stříbrné?

    1. Bohužel nyní tento typ nemáme. Pokud souhlasíte, budeme Vás do budoucna s tímto zbožím kontaktovat na e-mail.

  2. Pořídil jsem si přesně takovou vestičku, a když jsem prostřihl kapsy, tak jsem zjistil, že tam žádné nejsou. To je třeba při nákupu pohlídat ;).

  3. Děkuji moc, to je perfektní!

  4. Dobrý den, je vaše zboží někde dostupné online?

    1. Dobrý den, bohužel naše zboží nikde dostupné není. Napsal jsem Vám zprávu, a tak se můžeme domluvit, co konkrétně sháníte. Hezký den.

  5. Děkuji za vaše videa. Fandím Vám 🙂

  6. To je uzasné, už to konečně chápu. Pro nějaký řetízek musím přijít ;).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The maximum upload file size: 1 MB.
You can upload: image, other.