Publikováno

Mozarteum Praha – Slavnostní otevření | Grand Opening

Praha – 22. 8. byla slavnostně otevřena nákupní galerie se starožitnými, starými a retro hodinami i hodinkami v centru Prahy. Přišlo se podívat mnoho sběratelů i odborníků z řad hodinářů.

Prague – 22nd of August, grand opening of shopping gallery with antique, vintage and retro clocks and watches in the middle of Prague. Lot of collectors and watchmakers come also to see the place.

Kde koupit staré hodiny a hodinky? Naši galerii najdete nedaleko Jungmannova náměstí u stanice metra Národní třída. Jsme rádi, že jsme dostali příležitost sídlit v Mozarteu – domě významného architekta Jana Kotěry, postaveného ve stylu moderního klasicismu a doplněného kubistickými prvky. Nad vstupem do obchodu bdí alegorická socha Jana Štursy.

Where to buy vintage watches in Prague? Our gallery is located close to Jungmannovo Square near Narodni trida (underground station). We are happy we can share place in czech architecture important house Mozarteum. It was built by Jan Kotera in style of modern classicism with cubism details. Over the entrance to the shop you will se large allegory by Jan Stursa.

Kromě přivítání a představení významných hostů a představení nového prodejního konceptu mohli zájemci shlédnout i výstavu vzácných typů kapesních hodinek nebo výstavu raritních modelů hodinek značky Prim, jež vznikaly od 50 let v podniku Elton v Novém Městě nad Metují. Představena byla i nová publikace o primkách.

During the opening with many important guest new concept of shop were introduced. Customers could visit an exhibition of silver rare engrawed pocket watches and extraordinary Prim watches from Czechoslovakia. It was manufactured after 50s in Elton company in Nove Mesto nad Metuji.

Zvolené datum nebylo náhodné, bylo zároveň dnem narozenin jednoho z majitelů – Patrika Pařízka. Příjemnou atmosféru vytvořilo i nekolik skladeb na klarinet a klávesy, jež provázely celým večerem. Hudba má se vznikem domu mnoho společného. Od počátku zde sídlilo hudební vydavatelství Mojmíra Urbánka, při slavnostním otevření dokonce zpívala Ema Destinová. Později zde sídlilo hudební vydavaelství Supraphon. Díky všem těmto souvislostem jste se rozhodli v krásném kubizujícím interiéru prezentovat i hudební nástroje.

22nd of August was also a birthday of one of the owners – Patrik Parizek. Whole the evening continue under the waves of clasical music on clarinet and keyboard. Music is undoublety conected with the history of the house. Originally here took place the music publishing of Mojmir Urbanek, during opening of the house people could heart singing of Ema Destinova. Afterwards the Supraphon publiching was in the house. Thanks to all of these connections we decided to offer musical instruments also.

Mnoho zájemců setrvalo i do pozdních hodin. Debatovalo se o sbírkách hodin v tuzemsku i v zahraničí. Majitelé pozvali zájemce i do Hodinária – expozice věžních a elektrických hodin – na zámku v Děčíně, s kterým ve volných chvílích spolupracují.

Many people stay till tale night. They discuss about antique czech clocks collections. Owners also invite them to Hodinarium – exhibition of tower and electrical clocks – at Decin castle, which they cooperate also.

  1. Neváhejte nás kontaktovat. Rádi poradíme s oceněním vašich starých hodin nebo hodinek. Na viděnou se těší Jan Štěpánek a Patrik Pařízek.

Feel free to contact us on social media ;).

CLOCK GALLERY s.r.o.
IČ: 081 77 341
Mozarteum, Jungmannova 748/30,
110 00 Praha – Staré Město

E-mail | info@clockgallery.cz
Facebook | fb.com/clockgallery.cz
Messenger | m.me/clockgallery.cz
Instagram | @clock_gallery
TripAdvisor | Clock Gallery
LikeALocal | Clock Gallery
Datová schránka | m2y5pqq

Pondělí | Monday: closed
Úterý | Tuesday: 11:00 – 19:00
Středa | Wednesday: 11:00 – 19:00
Čtvrtek | Thursday: 11:00 – 19:00
Pátek | Friday: 11:00 – 19:00
Sobota | Saturday: 11:00 – 19:00
Neděle | Sunday: 11:00 – 19:00
Please follow and like us:

3 komentáře u „Mozarteum Praha – Slavnostní otevření | Grand Opening

  1. Moc pěkná prezentace, fandím vám 🙂

  2. Moc děkuji majitelům za pozvání,rád jsem se stal součástí tohoto projektu. Přeji mnoho úspěchu do dalších dní.

  3. Gratuluji k otevření§ 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The maximum upload file size: 1 MB.
You can upload: image, other.