Publikováno

JSME ON-LINE! | WE ARE ON-LINE!

Připravili jsme pro Vás krátké video, jak na to:

S příchodem nového roku tu sice máme opět další omezení otvírací doby, ale to nám nevadí. V průběhu minulého roku jsme Vám odpovídali na množství dotazů. Je to jednoduché… Popište nám nebo vyfotografujte, co se Vám líbí. V průběhu dne Vám zašleme fotografie obdobného zboží, jež je k dispozici. ⇣⇣? (You can make an order during lockdown. Send us some pictures of your favourite items and we will answer you :))

Tel. +420 725 885 580
E-mail | info@clockgallery.cz
Facebook | fb.com/clockgallery.cz
Messenger | m.me/clockgallery.cz
Instagram | @clock_gallery
YouTube | Akademie Mozarteum
TripAdvisor | Clock Gallery
LikeALocal | Clock Gallery

Clock Gallery na cestách!

Nový rok také vítáme s dalším projektem. Na našem YouTube kanálu budeme nově uveřejňovat i reportáže s cest za starožitnými hodinami a hodinkami.

Další minisérie od Clock Gallery

Poklady z Clock Gallery

Výběr vzácných předmětů, které můžete čas od času v Clock Gallery v Praze obdivovat.

Jak na kapesní hodinky

Minisérie o starých kapesních hodinkách. Rady a tipy jak nosit a používat staré kapesní hodinky. Jak je natahovat? Jak nařizovat čas? Jak hodinky čistit? To vše si v Clock Gallery v Praze zkusíte společně s Hankou a Patrikem. Když je řeč o velkém hodinářském umění, nemůžeme opominout kapesní hodinky. Ať už se jedná o precizní kamenové strojky s železniční přesností nebo o luxusní tříplášťové hodinky s elegantním otvíráním a nošenými na šperkařsky ztvárněném řetízku nikdy v sobě nezapřou úctyhodný časoměrný stroj. Některé určovaly vojákům, kdy zaútočit, jiné pomáhaly lodím, aby byly v přístavu ve správný čas. Bývají do nich gravírovány významné životní události nebo je získávali darem hrdinové. V rukou panovníků, kovbojů i hvězd stříbrného plátna byly symbolem moderní doby. Dnes hlavně znamením elegance a připomínkou zlatých časů hodinářské výroby.

Jak na staré budíky

Rady a tipy jak natahovat a používat staré mechanické budíky. Jak nařizovat čas? Jak budíky čistit? To vše si v Clock Gallery v Praze zkusíte společně s Hankou a Patrikem. Našli jste starý budík a přemýšlíte co s ním? V posledních letech se mechanické budíky stávají zajímavým doplňkem moderních interiérů. Někteří se v duchu retro nebo vintage módy dokonce vrací k jejich používání, a tak jim tikají na nočních stolcích.Pokud přeci jen budík nevyužijete, můžete nám jej nabídnout ke koupi. V některých případech vykupujeme i nefunkční typy. Poradit se můžete zde. Mezi nejčastější patří samozřejmě ty, jež vznikly v československých podnicích Chronotechna a Prim. Nenechte se ale zmást, jako vývozní zboží měly občas i označení Trevis, Anker, Splendex, Blessing, Starlux a jiné. Dále jsou hojně zastoupené budíky ruské provenience, jež mají soukolí uložené v kamených lůžkách. Jsou to například stroje Slava. Budíky, jež jsou sběratelsky vyhledávané, vznikaly od roku konce 19. století ve švýcarských, rakousných a německých dílnách. Firma Junghans produkovala běžné plechové bubnové budíky s jedním zvonkem nebo i budíky atypické, o kterých si řekneme níže. Švýcaři dbali především na střídmý vzhled, použití kvalitnějšího materiálu pro schránku i stroj.

Please follow and like us:
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The maximum upload file size: 1 MB.
You can upload: image, other.